Eftersom SVDA inte kör nån egen serie och att vi är väldigt utspridda kan det vara bra att vi informerar om vad som händer när/där vi kör lokalt. Här kommer lite info från Sundsvall Raceway helgen 26-28 augusti.

Några som ofta kör mer regionalt är Matte Palm och Patrik Svensson. Helgen 26-28 augusti körde de i en bracket-klass i Sundsvall och eftersom jag jobbade på plattan med att vattna så blev det några få bilder som jag lägger ut. Vi ser fram emot att dom dyker upp framöver i våra riktiga vintage-klasser. cool

Vädret var kanon och det blev väldigt många rundor under de tre dagarna. Banan var lite slirig i början på fredag, men man tog ett snabbt beslut att göra uppehåll och efter en ompreppning blev banan kanonbra resten av helgen.

Patriks bil är relativt nybyggd och är en tribute-bil av en av Bob Glidden´s bilar på 70-talet. Bob är en legendarisk Pro Stocker som var med och drog igång Pro Stock på 70-talet. Bilen gick kanonbra även om utsortering pågår. Han körde flera låga 9:or. Bästa tiden blev 9,22/232 och det måste ha varit ett rejält PB med den stora Ford-motorn. Det blev dock nåt strul med motorn och Patrik körde inte hela helgen, men jag har hört att det löste sig efter helgen.

Matte körde väldigt jämnt, men det är ju inte lätt att veta redan innan man kört hur fort man kommer att köra. Det kräver ju typ "Tillbaka till framtiden"-kunskaper... Det blev inget PB, men han låg väldigt jämt och körde 9.90 - 9.95 och toppade mellan 215 och 220 mest hela helgen.Film på Patrik:Här kör Patrik och Matte mot varandra. Speakern hade väldigt mycket kommentarer och funderingar om Mattes skruv och hur effektiv den är. Men efter många överläggningar kom han i alla fall fram till att den faktiskt snurrar åt rätt håll när han kör. Den är dessutom godkänd av besiktningen även om nån funderade om det sitter skruv-kompressor på bilen. :) :)Jag skrev ju om Dynapac tidigare, men jag lägger ändå in några ytterligare bilder på den.

 

Mer info om Dynapac på Sundsvall Raceway hittar du här: En vanlig dag på Sundsvall Raceway.... eller???

Dela på Facebook: