Helgen 26-27 augusti dök Dynapac Altered upp och körde för första gången på 20 år! Det var otroligt kul och häftigt att se!

Den har stått undanställd länge, men nu har ägaren sen över 20 år, Johan Mårs från Östersund, plockat fram den igen.

Den har fräschats upp och är i grymt bra skick och ser i princip ut som på 70-talen med fälgar, motor, lack, chassi och allting. Fantastiskt kul!!

Jag jobbade på banan hela helgen och under fredag när Dynapac kördes så stod jag i vattnet hela dagen. Det var iofs suveränt med tanke på att jag fick se alla körningar från 1:a parkett, men tyvärr strulade jag till det med sopen, vattenslangen och kameran så jag tryckte på fel knapp när jag skulle filma körningarna. Nåja, vi som var där fick i alla fall se framförallt en helhäftig körning med en wheelie som inte gick av för hackor!

I slutet av 90-talet ägde Kee (Karl-Erik Ljung) bilen. Han lade ner ett fantastiskt jobb på att bygga tillbaks den till originalskick igen. Förutom att bygga tillbaks chassit till original axelavstånd lyckades Kee hitta många viktiga delar från original-tiden som spridits till olika garage, t.ex. framvagn och annat. Jag snackade med Johan efter helgen och han beskriver att när han mekar och kör bilen känns det som att den är på lån från Kee, så Kee har gjort ett stort avtryck i bilen. :) Under nåt år kring 2000-2001 körde man bilen med motor och låda från Tommy Nygaard, och 2002 köpte Johan bilen och då hamnade motor och låda och i Tommy´s FED, Time Machine. Den BBC som sitter i numera är byggd av Tom Stenberg i Östersund.

Jag lägger ut lite bilder som jag fotade. Om nån hittar nån länk till film på körning på t.ex. Youtube eller Facehook så hör gärna av dig till mig så kan jag lägga in en länk här.

Det finns lite historisk info om Dynapac Altered på hemsidan eftersom Anders Lantz fick vårt pris Hall Of Fame 2020. Klicka här och scrolla sen ner till 2020:  SVDA Hall Of Fame.

/Frasse

Länk till en Youtube-snutt på den allra första burnouten:

Länk till körning nr 2, den med wheelie:

(den har inte jättebra kvalitet, men funkar hyfsat om du inte kör fullskärmsläge på datorn).

Edit:

Här är dessutom några bilder som SVDA-medlemmen Kenneth Lunneborg själv fotade i Hudiksvall 30/5 1976 (snacka om att ha koll på datum!! :D )!

 

Dela på Facebook: