SVDA bildades 2006, och fokuserar till 100% på att etablera Vintage Dragracing i Skandinavien. I föreningen finns Frontmotordragsters, Altereds, Funny Cars, Gassers samt även klassiska race-bilar, hotrods och motorcyklar.

I mångt och mycket så kan vi väl tacka Johan Bergman för att det blev en förening. Det var ju han som helt förutsättningslöst samlade ett gäng människor med ett genuint intresse för gamla racebilar och fordon som blir lite ”back to basic”. Han bjöd upp folk till Gagnef under vintern 2005. Det var allmänt snack om gamla racebilar, god mat och bärs. Det hanns även med lite gamla filmer. I detta läge var det inget snack om förening.

Vid ett möte under februari månad 2006 så bildades föreningen i Vintrosa utanför Örebro. Största anledningen till att föreningen bildades var att få fler körtillfällen för gammelbilarna. Det konstaterades att det är enklare om vi samlade alla i en förening.

Under mötet skapades en enkel styrelse med Peder (Örebro) som ordförande, Lasse (Stockholm) som kassör och Malin (Nyköping) som sekreterare. vid det mötet bestämdes att föreningen skulle heta VDRA (Vintage Drag Race Assocation). Nu var ju det namnet redan upptaget, det blev; SVDA (Swedish Vintage Dragrace Association). Alltså med en tydlig koppling till Sverige. 2014 ändrades namnet till Scandinavian Vintage Dragrace Association för att koppa till att i har medlemmar även från Norge.

I grunden är det en förarförening, men den är ju öppen för alla som delar detta intresse för frontmotordragsters, gassers, altereds, dragbikes och annat gasglatt. Vår förhoppning är att den skall fortleva och bli en långvarig företeelse.

för att se en helcool introduktionsfilm till SVDA!

Vi har även en Facebook-grupp som du hittar här: facebook-icon
(Du behöver inte vara SVDA-medlem för att gå med i FB-gruppen, utan alla intresserade kan gå med i den)

 

IMGP0038SAM 3376

 

Dela på Facebook: