Lördag 24:e februari träffades mer än 60 SVDA-medlemmar för 2018 års årsmöte. Platsen var i Skultuna, utanför Västerås.

Vi körde på med ett späckat program hela dagen, kvällen och, vissa av oss, långt in på natten. Som vanligt var det otroligt trevligt, och stämningen var på topp.

Vi hade ett digert program och det var även dignande matbord hela dagen. Det är jättekul att så många tar sig tid att komma på mötet, och det visar tydligt vilket stort engagemang det finns för det vi håller på med.

Först körde vår speciellt inbjudne gäst Bosse Bertilsson en bild-presentation med hundratals bilder från slutet av 60-talet och 70-talet. Bara att se bilderna var egentligen tillräckligt fascinerande, men att som extra bonus få höra Bosses detaljerade berättelser om bilderna var otroligt intressant. När inte Bosse pratade kunde man utan tvekan höra en knappnål falla, så tyst var det i lokalen. :)

Sen bullades det upp med massor av god smörgåstårta till lunch-vickning. Kanongod!!

Vi fick därefter besök av Nitroz-Lelle som beskrev vad som händer kring det nya förbund som han driver, Nitroz Motorsports. Det var mycket intressant, och det finns en hel del arrangörer och banor som kommer att köra tillsammans med NM. Flera av dem kör mer med Street-inriktning, men för vår del är det viktigt att veta att Kjula kommer att köra med NM och inte SBF längre. SVDA kommer att samarbeta med NM för att ta fram regler för nostalgi och vintage-fordon som kan gälla på evenemang under NM-flagg. NM är under uppstartande och jobbar intensivt för att bli tillräckligt klar för att kunna genomföra race-helger sommaren 2018.

Kjula-gänget var också representerade tillsammans med Lelle, och man berättade att det är "fritt buller" på juni och augusti-helgerna. Mycket uppskattat bland de närvarande!!

Efter denna inledning kördes årsmötet. De första delen av årsmötet var ny kan man säga. Vi är ett gäng som har jobbat lite och förberett så att SVDA ska kunna ta steget och bli en registrerad ideell förening. Detta kräver en del inledande arbete och agendan för årsmötet kan tyckas bli lite byråkratisk. Men baren var ju öppen, och den delen av mötet gick som en dans tror jag de flesta tyckte. Så nu finns de underlag som behövs för att ordfarande och kassör ska kunna köra vidare med kontakter med skatteverket och banken.

Andra halvan av årsmötet handlade mer om själva racing-verksamheten, och några allmänna kommentarer:

  • Ekonomin är god
  • Vi håller på att etablera ett internet-baserat medlemsregister med faktura-möjligheter. Det ska vara fullt infört våren 2018.
  • Vi bestämde att satsa på 3 banor i sommar: Sundsvall (29-6/1/7), Kjula (11-12/8) och Mantorp (28-29/7) . Förutom de tre är vi även inbjudna till andra evenemang. Mer info kommer på hemsidan och FB så håll ut.
  • Dagfinn avtackades som styrelse-ledamot. Nu var han tyvärr inte närvarande, men vi tackade honom i alla fall. :) I hans ställe röstades Lars-Gunnar Kjeserud in under buller och bång, och därmed var inflytandet från Norge säkrat.
  • Vi valde in en suppleant också, för säkerhet skull. Det blev Jan-Erik Klingh.

Efter årsmötet delades det ut priser. En stor nyhet för i år är att SVDA har instiftat ett nytt pris som  tilldelas någon som på ett betydande sätt bidrar / bidragit till vintage och nostalgia dragracing i Skandinavien.

Priset för 2018 tilldelades Bosse Bertilsson och vi lyckades fånga Bosse och dela ut priset medan han var kvar efter bildvisningen. Mer info om det kommer på hemsidan framöver.

Efter mötet blev det fria aktiviteter med hopp och lek i ett par timmar tills middagen och barhäng. Tiden för fria aktiviteter var dock alldeles för kort. Vi höll nämligen till i Micke Fredrikssons lokaler, och där kan man tillbringa många, många timmar bara med att studera bilar och projekt. Middag och resten av kvällen gick som vanligt alldeles för snabbt, och både hotellet och middagen var toppen.

Till sist: SVDs´styrelse, och naturligtvis även alla närvarande medlemmar, vill rikta ett jättestort tack till Micke och hans fru för att vi fick möjlighet att hålla årsmötet "hemma hos" dem. Helt fantastiskt var det!!  Det blev inte "bara ett möte", utan det blev som en hel upplevelse att hålla till i en sån miljö. Tusen tack!! :)

Vi ses i sommar!!!

 

 

Dela på Facebook: