×

Notice

Lack of access rights - File '/images/stories/svda_2017/massormedfolk.jpg'

Jo det håller vi på att reda ut nu, och det med besked…

SVDA har från starten varit ”THE” Vintage Association i Skandinavien. En samling otroligt sköna lirare som brinner för alla möjliga typer av gamla dragracing-fordon.

Om man jämför med annan dragracing-verksamhet är det lite svårt att sätta en etikett på SVDA. Vi är inte en förar-förening i den vanliga bemärkelsen, vi är inte en arrangör heller. Man kan snarast se oss som en förening som verkar för att Vintage Dragracing ska växa och frodas genom att se till att våra aktiva medlemmar ska få möjlighet att köra på olika evenemang.

De som har egna fordon är naturligen de som är i navet i föreningen, men det finns även många andra som är eller vill vara inblandade i SVDA, t.ex:

 • Familjer kring ett fordon som hjälper till och offrar tid och pengar.
 • Kompisar som ställer upp och hjälper till runt ett fordon.
 • Personer som tycker att det vi gör är superkul och följer oss på tävlingar, fotar och hjälper till att sprida publicitet om oss.
 • Personer som finns "längre ut" och är intresserad av old style dragracing och är allmänt intresserade av att Vintage Dragracing ska finnas och växa i Skandinavien.

Själva administrationen av medlemmar, dvs medlemsregister, utskick av information och annat har ofta skett enligt mun-till-mun metoden eftersom vi aktiva ändå träffas på olika evenemang. Men åren har gått och när vi i höstas insåg att det faktiskt finns uppemot 170 personer i vårt medlemsregister kände vi att vi behöver göra nåt. Så många aktiva finns det iofs inte, och det är så att inte alla 170 är betalande, utan man kan se det som ”personer som är eller nån gång från 2014 varit medlem”. Personer som varit med före 2014 och inte betalt medlemsavgift efter 2013 har vi tyvärr inte någon information om längre.

Vi håller nu på att bygga upp medlemsregistret som en tjänst på internet. Översiktligt hoppas vi att det leder till detta;

 1. SVDA får ett samlat register på internet som flera personer kan administrera. Vi kan även enkelt byta administratör.
 2. Vi kan skicka ut medlemsavgifter jätteenkelt via systemets utskicks-funktioner (via epost).
 3. Vi kan enkelt hantera flera hundra medlemmar utan att knäckas av intern administration. Och samtidigt ha bra möjligheter att sprida information via utskick.
 4. Den som är medlem kan själv skapa inloggnings-uppgifter och hålla sin egen information i systemet aktuell. Otroligt viktigt!
 5. Medlemmar kan söka efter kontaktinfo till andra medlemmar
 6. Betalande medlem kan ta ut medlemskort och spara i sin egen telefon (kräver smartphone).
 7. med mera…

Tidigare har detta till slut blivit övermäktigt att hålla iordning på, och dessutom har det varit extremt svårt att skicka ut info till medlemmar.

Planen just nu är att vi ska skicka ut 2018 års medlemsavgifter från systemet under december. Det kommer att göras via epost till varje registrerad medlem. Mer info om detta kommer framöver på hemsidan och i FB-gruppen.

I grundarbetet med att bygga upp aktuell info i registret har vi märkt att enbart att vi informerar om att man faktiskt kan vara medlem i SVDA har gjort att personer hört av sig och undrar hur man kan stödja föreningen. Genom att vara stödmedlem visar man väldigt tydligt att man är engagerad och vill hänga med, och vi har under senaste veckan fått en hel bunt personer som vill vara stödmedlem! Otroligt kul!

Om det här fungerar som vi tänkt, kan vi på ett HELT annat sätt bjuda in och hantera både aktiva medlemmar men även personer som vill stödja oss. Det känns otroligt kul att känna ett sånt stöd, och vi ska göra allt vi kan för att främja Vintage och Nostalgia dragracing!

Stay tuned!! :)

Dela på Facebook: