Nu börjar vinten ta slut och det är tydligt att säsongen 2023 är på gång. Fantastiskt!! :)

Vi hade årsmöte i mitten av februari i Skultuna. Det var toppen som vanligt och vi var c:a 35 personer som dök upp och diskuterade. Här kommer en kort sammanfattning av mötet och vad som hänt efter mötet.

 

 • Ekonomi
  Vi har en god ekonomi och vi är otroligt glada att vi har många personer som hjälper oss genom att vara stödmedlemmar. Tack för det!! Detta kommer team som dyker upp på resp. SVDA-helg 2023 tillgodo.

 • SVDA-helger
  Vi kommer att köra två huvudhelger i år. Det finns fler tävlingar än så och vi kommer att uppdatera kalendern på hemsidan med datum för tävlingar som har vintage-klasser.

  SVDA-helg #1: Kjula 17-18/6
  Denna helg är inte en "ljudhelg" med fritt ljud. Det innebär att bilar med zoomies (med separata avgaspipor som sticker ut och uppåt i luften) tyvärr inte kan köra. Alla övriga typer av avgassystem räknas inte in som en "bullrande bil" och är alltså tillåtna oavsett vilken typ av bil det är.
  I praktiken innebär det att de flesta bilarna i Vintage Outlaw inte kan köra, men vi jobbar hårt för att klasserna Vintage SA och A/Gasser ska möta upp och komma så att vi blir många team. Satsa alltså på denna helgen!

  SVDA-helg #2: Mantorp 27-30 juli (4 dagar)
  Mantorp satsar hårt på att komma tillbaks som en stor nationell bana. I år kommer man bl.a bjudit in 4 Top Fuel-team som tävlar. Arrangören känner inte SVDA jättebra och vi kommer att ha en särskild person som är arrangörens kontakt under tävlingen. Det är Peder Haraldsson. Dessutom kommer ett par gassers att ställa ut på Elmia i påsk tillsammans med Mantorp Park.

 • Övriga helger
  Se kalenden för mer info. Den är uppdaterad för 2023 och finns här: http://www.svda.se/start/index.php/vintage-kalender.

 • Kontaktperson
  Vid årsmötet utsåg vi en särskild kontaktperson som kommer att vara kontaktperson för tävlingar, t.ex.:
  • Förbereda, ta upp frågor och synpunkter kring SVDA-helger och fungera som ett kitt mellan SVDA och arrangörer.
  • Vara SVDA´s ansikte utåt om någon arraggör söker kontakt med SVDA, t.ex. för att undersöka möjligheter att bjuda in oss.
  • Som kontaktperson valde vi Caj "Cajan" Carlsson. Kontakta honom (eller nån annan i styrelsen) om du har frågor eller förslag som gäller Kjula juni eller Mantorp.

SVDA till Finland, hur är läget?

Jodå, vi jobbar på men allt är inte klart. Läget kring vilka helger som FVDA kommer att köra på i sommar är inte helt bäestämt av FVDA ännu, men klarnar förhoppningsvis under april. Vi har haft möte med FHRA och FVDA för att gå igenom förutsättningar för våra bilar att klara en besiktning i Finland. Det har kommit upp frågor och vi kommer att ha uppföljningsmöte under inom närmaste tiden. Läget är alltså lite luddigt, men en sak är i alla fall klar: FVDA kommer att marknadsföra Mantorp-helgen som en FVDA-helg för att få team att komma och köra med oss i SVDA.

Nu håller vi tummarna!
SVDA har inte varit speciellt aktivt under senaste åren pga pandemin. Vi startade upp lite mjukt i fjol under Kjula Augisti och nu hoppas vi verkligen att du kommer och kör på SVDA-helgerna under 2023. Inför året har vi etablerat kontakt med arrangörerna via vår kontaktperson och vi känner att det fungerar väldigt bra. Vi får inte gehör för exakt allt vi vill, men vi känner att vi får bra respons ändå och att vi kommer att kunna utveckla det till senare SVDA-helger. Men det allra viktigaste är att vi blir många anmälda, och vi hoppas att du är sugen att delta på årets SVDA-helger.

Nåt helt annat
Läs gärna senaste numret av Wheels, nr 4/5 2023. Det finns ett fräscht reportage på fyra sidor om SVDA på Kjula augusti 2022 i tidningen.

Vi ses på strippen 2023!

 

Dela på Facebook: