Mantorp Park har ju kommit igång igen för några år sen och kör numera på det klassiska datumet för Sko-Uno, dvs sista helgen i Juli. De hade lagt upp vintage-klasser och det var några från SVDA som körde där så här kommer en sammanfattning.

För SVDA funkar det väl tyvärr "sådär" eftersom vi hittills kört vår huvudhelg på Kjula som är första helgen i augusti. Det betyder att de ligger helgerna efter varandra och i och med att de flesta SVDA-team kör 2-4 helger per sommar så kan det vara svårt att prioritera båda. Men det är iofs ett angenämt problem att det finns "för mycket" att göra. cool

Tyvärr har jag extremt lite bilder från Mantorp och om nån vill bidra så kontakta mig gärna. Jag har lärt mig den hårda vägen att det inte bara är att kopiera bilder från vem som helst på internet, och det slutade med böter på nästan 1000 kr till nåt jäkla bildinkasso-företag.

Leif Andersson var där med sin snabba FED som febrilt kämpar för att köra en 6:a och 300 km/tim. Men nu kan det inte bli mycket närmare, eller vad sägs om 7,06 och snabbaste hastighet 299,75!

Kjell "Lufsen" Andersson med sin stabila Kromvicke, Dog Catcher, körde 9,42 och 223 som snabbast.

Gabriel Sjögren med sin nybyggda Cheva -55 (orange), och som numera är döpt till "Littlefield ", vill ju sortera ut bilen och veta vad den går för. 8,93 och 238 km var ju en fantastiskt bra start för Gabriel och bilen!

En video som visar Gabriels väldigt oplanerade wheelie. Den filmades av Eric Den Haag, tack för det!! cool

Thomas "Mulle" Jansson med sin T23 Altered. Motorn var tyvärr för stark för lådan som pajade. Men skam den som ger sig, vi vet ju hur det gick i Hudik liste senare. Här finns mer info om det: Hudik Raceway - End Of Summer 2022 shootout

Thord Andersson har nyligen blivit SVDA-medlem och var innan dess på Mantorp där han körde i en Bracket-klass med sin "532:an" Ford -32. Han låg stabilt på mellan- och höga 8:or, otroligt bra. 8,58 sek och 250 i toppfart var bästa repan.

Länkar till några video-snuttar:

https://youtu.be/TlmrIU4knpY?t=1140s En film där Lufsen och Gabriel kör mot varandra. OBS: Man måste stå ut med reklamen innan filmen visas.

https://youtu.be/4rH21kP1UU4&t=38s Thord med "532:an"

https://youtu.be/4rH21kP1UU4&t=65s Lufsen med Dog Catcher

https://youtu.be/4rH21kP1UU4&t=100s Gabriel med "Littlefield" samt en FED

https://youtu.be/4rH21kP1UU4&t=210s Lufsen med Dog Catcher

https://youtu.be/4rH21kP1UU4&t=365s Thord Andersson

Tidningen Bilsport

En väldigt kul sak efter tävlingarna var att tidningen Bilsport har gjort ett reportage från helgen. Här finns några bilder och det är  grymt kul att de skriver att SVDA-klassen A/Gasser blev en av de absoluta favorit-klasserna även om det var enbart tre bilar som körde. Det är jättekul att läsa och bra att veta för arrangörer som funderar på att bjuda in SVDA.

Tidningen finns kanske inte att köpa längre, men du kan läsa Bilsports reportage från Drag Revival 2022 här: Till Tidningen Bilsport

 

Klicka på bilden nedan för att se en större version.

Dela på Facebook: