Tiden går, och förhoppningsvis slipper vi leva med corona-restriktioner mer!! Det börjar bli hög tid att planera och dra igång info och aktiviteter inför sommarens race-säsong, och här beskriver vi vad som är på gång.

Vi var ett gäng som hade en träff i Järvsö sista helgen i oktober 2021 där vi snackade om allt möjligt. Pandemin var på väg bort då, och vi sa att vi planerar för ett årsmöte i slutet av februari eller i början av mars. Men i slutet av november kom den fjärde vågen och då sa vi att vi avvaktar tills vi vet bättre. Snart vet vi förhoppningsvis bättre...

Under vintern har vi haft kontakter via vår styrelse-grupp på Facebook där vi kommit fram till det vi redovisar här.

Det har ju varit en del race-evenemang under 2020 och 2021, men eftersom vi i SVDA inte kör nån cup/serie på olika banor över säsongen, samt att vi gillar när det är massor av folk, så kan man väl utan att överdriva säga att många av SVDA-teamen inte har varit speciellt aktiva under pandemin. Men det hoppas vi att SVDA kan vara med att råda bot på så fortsätt läsa!!

Årsmöte

I Sverige har ju restriktioner tagits bort alldeles nyligen så vi ska kolla vidare om årsmötet. Innan vi bestämmer om ett möte där vi träffas fysiskt vill vi följa och se hur det utvecklar sig under en kortare tid.

Om det blir så att vi kör ett årsmöte kan det bli med relativt kort framförhållning dock minst en (1) månad i förväg. Relevant tidpunkt är som vi ser det: tidigast i slutet av mars och senast i slutet av april.

SVDA-helger

Avsikten har varit att vi ska ta fram två SVDA-helger (det vi tidigare kallade ”huvud-helger”). Viktiga krav på SVDA-helg är:

  • Vi vill att de inte ligger alltför nära varandra i tiden.

  • Samtliga SVDA-klasser ska vara inbjudna. Samt även CDBS om de vill.

Utifrån det har det faktiskt varit svårt att hitta två bra helger. Vi har därför kommit fram till att köra enbart en SVDA-helg, och det är på Kjula i augusti (6-7/8). Kjula i augusti är ju klassisk SVDA-helg så de flesta känner nog till hur bra det är där.

Dessutom jobbar DRC Ljusdal för att komma igång mer igen och de kommer att hålla en tävling helgen 9-10 juli på Fönebasen. Vi har pratat med dem och man beskriver att man vill rampa upp i år. Man säger tydligt att de inte den superstora arrangören och väljer att fokusera på (a) säkerhet enligt SBF standard, (b) jobba bra med preppning och (c) tidtagning så klart. Det kan hända att man inte har alla fina mat-tält och andra saker. I SVDA sa vi att vi inte ser detta som en SVDA-helg, men vi har varit många som kört där och vi vet att anläggningen är bra. Därför kan vi ändå rekommendera andra i SVDA att komma. Den största skillnaden med att det inte är en SVDA-helg är kanske att vi i SVDA´s styrelse inte kommer att ”tjata” lika mycket på att komma till Fönebasen som till Kjula... :)

Läser mer om banorna på hemsidan: Information om banor och arrangörer

Vi ska tillägga att vi även tittat även på att kunna ha SVDA-helg på andra ställen, t.ex. Sundsvall (som vi hade 2016 och 2018) eller i Hudiksvall. Men vi känner att deras race-datum inte passar i tiden för oss. Hudik kör 3-5 juni och Sundvalls helger är 22-24 juli och 26-28 augusti. Pga osäkerhet kring pandemi har vi inte tittat på något utanför Sverige.

Alltså, dessa två helger har vi kommit fram till för 2022:

  1. Färila Raceway / Fönebasen 9-10 juli. (Nitroz licens)

  2. Kjula Dragway 6-7 augusti. (Nitroz licens) SVDA-helg

Rese-ersättning

Vi vill som förening stötta de aktiva teamen att komma igång efter pandemin genom att under 2022 betala ut rese-ersättning till team som anmäler sig och kommer till Fönebasen i juli eller Kjula i augusti. Själva villkoren ska vi ta fram under våren, men för dig som varit med tidigare kommer det likna det vi kört med på t.ex. Kjula, Mantorp och Sundsvall och innebär att de som har längre än visst avstånd (t.ex. 100 km enkel resa) får en ersättning från en gemensam pott. Mer info kommer under våren.

Övrigt

Kontakter med FVDA i Finland

Vi har haft kontakter och sagt att vi försöker inte att göra nåt gemensamt under 2022, men ska prata mer om det inför 2023. Vi har lagt in information om deras helger i Vintage-kalendern på hemsidan.

Aktuell info på hemsidan

Vintage-kalender: http://www.svda.se/start/index.php/medlemsservice-2/vintage-kalender-2022

Information om banor och arrangörer: http://www.svda.se/start/index.php/medlemsservice-2/info-om-banor

Medlemsavgift 2022

Under januari skickades ett mejl med inbetalningskort för medlemskap 2022. Om du inte betalat ännu: gör det! laughing Om du inte fått mejlet hör av dig till Frasse (Facebook eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) så får du en kopia.

 

Hälsningar
SVDA´s styrelse genom Frasse

 

 

Dela på Facebook: