Till kommande tävling på Kjula (7-8/8 2021) är det ju fritt fram för ALLA SVDA-klasser. Också bilar med zoomisar. Vi hoppas att så många som möjligt med Vintage bilar har möjlighet att delta. De känns lite som detta blir en omstart efter alla restriktioner.

För er från våra grannländer hoppas vi att smittläget för COVID 19 är sådant, så att även ni kan komma till Sverige.  
Vi tänkte också ta tillfället i akt att på lördagen efter körningarna, samla så många medlemmar som möjligt för att snacka om fortsättningen.

 

 

 

 


NORDIC GASSER CIRCUS
Efter maj tävlingen på Kjula var vi ett par stycken i gasserklassen som tänkte att vi drar igång och provar att göra lite mer runt våra körningar.

Vi provar med NORDIC GASSER CIRCUS! Delvis efter engelsk förebild. Alla som klassar in i Gasserklassen kan vara med. Vi kör enligt de sätt vi kört dom sista tävlingarna:

  • vi kvalar in på stegen med reaktionstiden
  • vi har handikapp start, där din tid blir bästa kvaltid minus en halv sekund. Som då innebär att man i princip inte kan breaka ut sej ur stegen.
  • först i mål vinner.

Det innebär att alla kan tävla mot alla!

De är också på gång med en ”pokal” att tävla om. Hur den ser ut blir en överraskning.  
Vi ser detta som ett test så kom gärna med inspel och förslag. Vi måste ju börja med nått!

OBS: Även Vintage Street Altered kör med dessa tävlingsregler i sin grupp. Vintage Outlaw kör som vanligt, dvs heads up start och först i mål vinner.

Hälsningar Hempa o Greger mfl.

Dela på Facebook: