Efter att ha kollat upp lite så kommer här en sammanfattning av möjligheter till körning under 2021.

Alla arrangörer vi pratat med planerar utifrån att det ska vara samma förutsättningar som förra året. Det innebär t.ex.:

 • ingen betalande publik
 • enbart deltagande från Sverige

Detta kan snabbt ändra sig om samhället öppnar upp p.g.a. vaccineringsläget. Om vi får ny info som påverkar oss så kommer vi att lägga ut information på hemsidan och i vår FB-grupp. Ingen vore gladare än vi om man öppnar gränserna så att våra vänner från Norge, Danmark, Finland och Tyskland kan komma hit!!

I grunden har vi självklart full respekt för de som väljer att avstå säsongen eller köra väldigt begränsat, men vi märker att det finns team som i princip avstod att köra 2020 och som har fått upp ett sug till i år.

SVDA huvudhelger

Vi har ännu så länge tyvärr inte kunnat lägga upp någon SVDA huvudhelg i år. För att det ska vara en SVDA huvudhelg ska först och främst samtliga bil-klasser vara inbjudna, dvs Vintage Outlaw, Vintage Street Altered och AA/Gasser och även hojarna. Vi har försökt få till en huvudhelg på Kjula helgen i augusti, men det hänger på om det blir fritt ljud eller inte. Just nu ser arrangören det inte som möjligt att ordna med fritt ljud, men man säger att det kan komma att ändras. Man kommer dock att bjuda in Vintage Street Altered och AA/Gasser, läs mer om det längre ner.

Pga att vi inte har någon huvudhelg så blir det svårare med samordning, och nedan beskriver vi olika helger med vintage-klasser. För de tre första i listan har vi haft diskussioner med arrangören, och för de övriga har vi sammanställt info som vi känner till.

Kalender med vintage-klasser

Föne, Test & Tune

Datum: 22-23/5

SVDA har hyrt banan och vi har den för oss själva. Enbart för begränsad Test & Tune. Alla klasser inkl hojar är välkomna.

Samma förutsättningar som förra året:

 • Logi (vandrarhem) finns i viss utsträckning på banan. Först till kvarn…
 • Dusch och toaletter finns på vandrarhemmet.
 • Man får komma på fredag om man vill.
 • El finns.
 • Mat: ta med egen mat och förtäring.

Anmälan: Kontakta Jan-Erik Klingh för anmälan och mer info.

Hudik Raceway

Datum: 2-4/7 (3-dagars)
Se info på: (kommer senare)
Förbund: Nitroz Motorsport
Längd: 201 m

Man har aldrig haft en vintage-klass tidigare, men man kommer att öppna en klass för SVDA för första gången. I anmälan kommer det att finna en enda vintage-klass där samtliga SVDA bil-klasser kan anmäla sig. När vi ser hur många som anmält sig kan vi välja att dela upp oss i flera klasser eller ordna uppdelning på plats via frammatning.

Vi bestämmer själva hur vi vill göra med tävlings-momentet på söndag. Eller om vi kör matchrace under helgen, arrangören är väldigt flexibel.

 • Man bor på banan i egen regi.
 • Tillgång till vatten och toaletter: Motsvarande som på Kjula, dvs inga inomhus-toaletter.
 • Banan är väl preppad och har mur hela vägen till mål.
 • Hudik vill vara en liten bana med begränsat antal deltagare. Gränsen är satt till c:a 80 fordon. Syftet med det är att kunna säkerställa att det inte blir köer och väntetider.
 • En skillnad jämfört med andra banor är att man inte har någon klassindelad frammatning för kvalificeringarna under fredag och lördag. Grundregeln är att var och en rullar fram när man vill köra. För vår del kan vi själva bestämma när vi ska rulla fram för att få möjlighet att köra tillsammans. ...om vi vill...
 • El kan beställas vid anmälan.
 • Enklare förtäring och dryck finns under dagtid.

Kjula, Mälardalen Open #7

Datum: 7-8/8
Se info på www.dragracing.eu/events.asp
Förbund: Nitroz Motorsport
Längd: 402 m

Vi försöker få detta till en SVDA huvud-helg. För att det ska kunna bli det behöver samtliga SVDA-grupper kunna anmäla sig, men i dagsläget är det osäkert om det blir ”fritt ljud”. Om det inte blir så kommer inte Vintage Outlaw att kunna anmäla sig, men Vintage Street Altered, AA/Gasser och Bike kan anmäla sig.

Övriga event

Vi har inte haft kontakter med respektive arrangör kring dessa helger, men vi sammanfattar det vi vet.

Kjula, Mälardalen Open #5

Datum: 29-30/5
Se info på www.dragracing.eu/events.asp
Förbund: Nitroz Motorsport
Längd: 402 m

Kjula har beskrivit på Facebook att på denna helg kommer man troligast att tillåta zoomies. Dvs. fritt ljud vilket innebär att Vintage Outlaw ska kunna köra här. Det finns också klasser för Vintage Street Altered och AA/Gasser.

Kjula, Mälardalen Open #6

Datum: 12-13/6
Se info på www.dragracing.eu/events.asp
Förbund: Nitroz Motorsport
Längd: 402 m

Det finns klasser för Vintage Outlaw, Vintage Street Altered och AA/Gasser. Zoomies kommer troligen inte att vara tillåtna vilket gör att de flesta i Vintage Outlaw inte kan köra.


Mantorp, Dragrevival

Datum: 29/7-1/8
Se info på www.dragracing.eu/events.asp
Förbund: SBF
Längd: 402 m

Man har vintage-klasser ”A” (Vintage Outlaw), ”B” (Vintage Street Altered, ”C” (hojar) och ”G” (AA/Gasser).

Anmälan senast 21/6. Man begränsar totala antalet till 200 fordon, oavsett hur många som får anmäla sig till resp. klass. Först till kvarn får plats.

Pris: 4000 + el 500 (220V). Ingår 1 förare + 4 mekaniker i samtliga vintage-klasser.

 

Till sist: Hoppas vi kan träffas i sommar trots pandemi-eländet!!

 

Dela på Facebook: