Skriv ut

SVDA Hall Of Fame

Med början 2018 delar SVDA varje år ut ett pris till en person som betytt mycket för vintage dragracing i Sverige och Skandinavien. Priset heter SVDA Hall Of Fame och på den här "väggen", SVDA Hall Of Fame, hittar du information om de som fått den mycket ärofyllda utmärkelsen.

2018 - Bo Bertilsson

Motivering:

Bosse var med redan 1968 och har under 70- och 80-talen haft flera mycket kända bilar. T.ex. en idag legendarisk USA-byggd T23 altered, vid namn Bezerk, som gjorde banorna både i Norden och i Europa osäkra på den tiden. Bosse har även haft flera funny cars, t.ex. den mycket välkända Corvetten Bifrost.

I tidningen Colorod och senare i den egna tidningen Dragstrip, presenterades dragracing på ett unikt sätt som inspirerade såväl utövare som publik inom dragracing. Senare, under Bosses långa period i USA, kom det regelbundet intressanta artiklar till oss nordbor om vad som hände inom dragracing och hot rodding i USA. I dag håller Bosse dessutom på att digitalisera sitt fantastiska bildarkiv med uppemot 100.000 bilder för att dokumentera dragracing-historien och håller uppskattade föreläsningar och bildvisningar.

Bosses engagemang under 60-, 70- och 80-talen fungerar idag som en stor inspirationskälla för väldigt många inom vintage dragracing, och Bosse är därför en mycket värdig vinnare av SVDA Hall Of Fame 2018!

Bosse fick priset vid SVDA´s årsmöte i februari 2018 och var mycket glad över utmärkelsen. "Nu måste jag ju fortsätta och digitalisera ännu mer av mitt bilarkiv" beskrev han.

(klicka på bilderna för större version)